Societat 14/04/2012

Presó per a la parella acusada de la mort d'un nadó a Esplugues

La mare diu que se'l va trobar ja inconscient i amb els ulls en blanc i nega que l'hagués agredit mai però el seu xicot admet que li va caure a terra

Acn
2 min

Esplugues de LlobregatEl jutge de guàrdia d'Esplugues de Llobregat ha dictat aquest dissabte a la nit presó provisional sense fiança per a la parella acusada de matar el nadó d'onze mesos de la noia, després de ser intervingut per ferides greus a l'Hospital Sant Joan de Déu. Tot i que el noi, de 22 anys, ha admès que el nadó li va caure a terra, la mare ha dit que ella no ho sabia i que mai havia agredit el seu fill. El jutge, però, els acusa a tots dos d'un delicte d'homicidi amb dol eventual, ja que el menor podria tenir lesions greus anteriors que també li podrien haver causat la mort, cosa que haurà de determinar l'autòpsia.

Segons han explicat a l'ACN fonts jurídiques, la tarda de dimarts, quan el petit estava fent la migdiada, Lucas S. G., de 22 anys, va anar a l'habitació del nadó, mentre la mare i un amic d'aquesta eren en una altra estança. Segons ha explicat el mateix noi, el nadó es va despertar i ell va voler-hi jugar. En un moment determinat el va enlairar i li va caure a terra, però no va dir res a la mare perquè, segons ell, no va plorar i no va creure que fos important.

Una hora després, quan la noia, de 25 anys, va anar al llit a veure el seu fill, aquest ja sagnava per la boca, estava inconscient i immòbil, li queia el cap "com un ninot" i tenia els ulls en blanc. Ella ha negat que hagués maltractat anteriorment el seu fill, com revelaria l'autòpsia. El nen, però, presentava un hematoma anterior a la cara. El noi detingut li havia dit a la seva xicota i mare del nen que li havia fet l'altre germà, de tres anys, però davant del jutge ha admès que havia sigut ell, que li volia fer un "xuclet per jugar".

stats