L'exparella de la dona de Terrassa la va matar a cops de destral i va agafar el control dels seus comptes

El jutge situa la mort el mateix dia de la desaparició

La va assassinar a cops de destral, la va enterrar sota unes rajoles del jardí que després va tornar a col·locar. El jutge de violència masclista que investiga el cas de Mònica Borràs, la dona desapareguda a Terrassa l'agost del 2018 i trobada morta dimecres a casa seva, ha enviat l'exparella de Borràs a la presó com a autor de l'assassinat i també pel delicte d'ocultació de cadàver.


Troben un cos a la casa de la dona desapareguda a Terrassa l'agost del 2018

En la seva última resolució, el magistrat situa la mort de la dona el mateix dia de la seva desaparició, el 7 d'agost de l'any passat, basant-se en l'activitat del seu mòbil. També destaca que quan feia quatre dies que era morta el detingut va agafar el control dels seus comptes bancaris de la víctima per apropiar-se del seu patrimoni.

Víctima i presumpte botxí vivien en un domicili de Terrassa amb jardí, que és on els forenses van localitzar dimecres el cos de la víctima després que els Mossos detinguessin la seva exparella i el portessin a aquest habitatge per escorcollar-lo. El jutge explica que feia setmanes que la relació de la parella s'havia deteriorat, que es barallaven amb freqüència i que dos dies abans dels fets ella l'havia fet fora de casa. El  7 d'agost del 2018 al matí el mòbil de Borràs registra una alta activitat, però a les 10 del matí deixa de respondre els missatges de WhatsApp. El jutge situa a partir d'aquesta hora la seva mort violenta.

En la resolució explica que l'atestat dels Mossos recull que l'home va explicar als dos agents que el custodiaven dimecres durant l'escorcoll que hauria matat la dona i l'hauria enterrat al jardí. Tot i així, la confessió no es considera vàlida perquè no es va fer amb les garanties pertinents (la presència d'un advocat). Aquest divendres el detingut ha comparegut davant del jutge, que ha acordat per a ell presó comunicada i sense fiança, i s'ha negat a declarar.

Més continguts de