Societat 11/07/2012

Presó provisional per a un dels quatre detinguts relacionats amb les agressions a la sala Stroika de Manresa

Els altres tres han quedat en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer periòdicament

Acn
2 min

BarcelonaLa jutgessa del jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per a un dels quatre detinguts aquesta setmana relacionats amb les agressions a la sala Stroika de Manresa el 23 de març abans de la celebració d'un concert antifeixista. La magistrada, en canvi, ha ordenat llibertat provisionals amb compareixences setmanals per a dos d'ells, a qui s'ha retirat el passaport i tenen prohibit sortir de l'Estat, mentre que el quart s'haurà de presentar quinzenalment al jutjat.

Els Mossos van donar per tancada la investigació del cas amb la detenció aquesta setmana de quatre persones, que eleven a 16 el nombre d'arrestats relacionats amb el cas. Els quatre detinguts se'ls imputen dos delictes de lesions, un d'incendi, un delicte per pertinença a banda organitzada de caràcter delictiu, un assassinat en temptativa i tinença il·lícita d'armes.Anteriorment, el passat 15 de juny la magistrada ja va ordenar presó provisional comunicada i sense finança per a nou dels detinguts i va acordar la llibertat provisional amb compareixences davant el jutjat els dies 1 i 15 de cada mes per als altres dos detinguts. A tots ells se'ls acusa dels mateixos delictes.

Segons els Mossos d'Esquadra, el motiu que hauria propiciat l'agressió als militants antifeixistes abans del concert a la sala Stroika de Manresa hauria estat l'acció que joves antifeixistes haurien protagonitzat el dia de la Hispanitat quan van voler evitar la celebració d'un concert neonazi al Poblenou. En aquella ocasió, els joves encaputxats van tirar pedres i ampolles de vidre contra el local que havia d'acollir el concert promogut per joves d'extrema dreta.

Per això, el 23 de març els detinguts haurien actuat d'una manera "premeditada, molt planificada, extremadament contundent i molt ràpida, utilitzant armes prohibides com barres de ferro i punys americans". A més, van tirar bengales per augmentar la confusió i facilitar l'atac i la fugida.

Com a conseqüència de l'agressió, un jove va resultar molt malferit es va arribar a témer per la seva vida després de ser colpejat de manera reiterada al cap amb barres de ferro i punys americans, i a les mans i braços, amb els quals intentava defensar-se. Entre d'altres lesions, presentava un traumatisme cràneoencefàlic i pel qual va haver de ser intervingut quirúrgicament amb urgència. Altres tres joves van patir lesions de consideració i es va incendiar un vehicle amb el llançament de bengales, amb els ocupant a dins.

stats