Presó sense fiança per a l''skater' que va intentar matar el patinador Michel Prado

El va agredir perquè no volia que posés cera a la pista

El jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona ha decretat avui l'empresonament provisional i sense fiança de  l'home detingut per deixar en coma d'una puntada de peu el patinador professional Michel Prado en un 'skate park' de la Guineueta. Segons la interlocutòria del jutge hi ha el perill que l'arrestat intenti fugir a causa de la gravetat de la condemna que li podria caure, i no ha acreditat cap "arrelament patrimonial, laboral, social o familiar" que l'hi ho impedeixin.

Segons la interlocutòria, l'agressor, que feia servir un monopatí, va atacar Prado després de cridar-li "fill de puta, per què poses cera al tub? Et mataré!". La víctima, que roda amb patins en línia, feia servir cera per lliscar millor. Això se sol fer, per exemple, en les vores de les pistes, però no tothom s'hi sent còmode perquè fa que sigui més difícil controlar. A més, hi ha certa rivalitat entre 'skaters' i patinadors en línia.

Després de l'amenaça de mort, segons els testimonis que recull la interlocutòria, tots dos van forcejar. Prado es va ajupir -probablement per treure's els patins- i llavors l'agressor li va clavar "un fort cop de peu al cap que li va causar lesions greus amb fractura cranial". La interlocutòria afegeix que la víctima "va entrar en coma després de patir un coàgul al cervell i actualment està en estat crític".