SOCIETAT
Societat 20/05/2012

Col·lapse als peatges per la campanya #novullpagar

La protesta ja ha provocat cues de cotxes als peatges de Martorell, de Vilassar de Mar, de Mollet i de Girona sud. Centenars de cotxes, amb senyeres i estelades, han sortit en caravana des de diferents poblacions per participar a la jornada reivindicativa

Ara
2 min
Un actor participa a la campanya #novullpagar al peatge de Martorell/MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa segona convocatòria de la campanya #novullpagar ja ha provocat cues als principals peatges catalans. Segons el Servei Català de Trànsit, ja s'han format cues de mig quilòmetre a l'AP-7 al peatge de Martorell, en direcció Barcelona, quatre quilòmetres més de cua a la C-32 al peatge de Vilassar de Mar (Maresme), en sentit Barcelona, dos quilòmetres a la C-33 al peatge de Mollet del Vallès, on els participants fan una marxa lenta en direcció a la Llagosta; i mig quilòmetre de retenció al peatge de l'AP-7 de Girona sud. El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, i els tres diputats de SI Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell s'han sumat a la iniciativa de la plataforma #novullpagar 'Prou Peatges'.

Els usuaris també informen que hi ha retencions a altres punts de la xarxa viària com als peatges dels túnels del Garraf o el de La Roca. La protesta l'han convocat aquest diumenge les plataformes contra el pagament dels peatges d'autopista i els partits independentistes.

Efectius dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins els peatges de Reus, El Vendrell i Vilassar, entre d'altres.

Centenars de cotxes, amb senyeres i estelades, han sortit en caravana des de diferents poblacions per participar a la jornada reivindicativa. A les sis de la tarda, està previst que es repeteixi la protesta.

Crida massiva

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } ERC, SI, Reagrupament, la CUP i les plataformes contràries al pagament dels peatges d'autopista han fet una crida a participar massivament en la convocatòria d'avui i han recordat que les autopistes han estat amortitzades "desenes de vegades", en paraules del diputat de SI Uriel Bertran.

Els partits independentistes han anunciat que donaran cobertura legal a les persones que rebin multes per no pagar els peatges. Trànsit ja acumula 16.000 denúncies. En un 8% dels casos ha tramitat requeriments per identificar l'infractor.

En la primera protesta massiva del #novullpagar del passat 1 de maig passat, uns 2.500 conductors es van negar a pagar als seus peatges, segons dades d'Abertis. L'acció col·lectiva d'avui es farà a les dotze del migdia, en peatges com el de Vilassar (C-32), Martorell (AP-7), Mollet (C-33), Manresa (C-16), Girona Sud, Figueres Sud, Túnels del Garraf, Amposta- Deltebre, Ulldecona-Vinaròs, Reus, Castelló o Sóller.

stats