SEGURETAT
Societat 03/08/2012

Prop de 900 multes en dos mesos a Barcelona per massatges il·legals

L'esforç policial que Barcelona ha fet aquest any a les platges ja té traducció numèrica. S'han multiplicat per set les denúncies per realitzar massatges il·legals i s'han doblat les de venda ambulant.

Maria Ortega
2 min
Una parella de massatgistes oferint els seus serveis a les platja de la Barceloneta de Barcelona.

BARCELONASi l'estiu de l'any passat el gran canvi policial a la ciutat de Barcelona es va viure al metro, amb la suma de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, aquest any -sense obviar el metro- l'objectiu era blindar el front marítim amb un grup específic de la Guàrdia Urbana per vigilar les platges i perseguir, entre altres aspectes, els furts, la venda ambulant i la realització de massatges il·legals. Dos mesos després, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Joaquim Forn, va presentar ahir els primers resultats de l'operatiu, que mostren un creixement del 619% del nombre de denúncies a persones que fan massatges a les platges sense tenir cap titulació.

Entre els mesos de juny i juliol, la Guàrdia Urbana ha tramitat fins a 892 denúncies per aquest motiu i tant el consistori com el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya han llançat un missatge de conscienciació a la ciutadania perquè digui que no quan se li ofereixin aquesta mena de serveis. Alerten de problemes físics -per la falta de qualificació dels massatgistes i la no idoneïtat de l'espai- i també higiènics, ja que, segons va remarcar el degà del Col·legi, Manel Domingo, els massatgistes de platja "no es renten les mans entre client i client, un fet que pot provocar problemes de pell i fongs".

En només dos mesos, també s'han tramitat més de 4.400 denúncies per venda ambulant, cosa que representa quasi doblar les interposades durant el mateix període de l'any passat. En aquest capítol, a més, la pressió policial s'ha centrat, també, en els col·laboradors: els guaites. Vistos els resultats, Forn va assegurar ahir que aquest grup de la Guàrdia Urbana, que compta amb una setantena d'agents, tindrà continuïtat els estius vinents i va situar part de l'èxit dels operatius en el grup d'agents que treballa de paisà. El tinent d'alcalde també va anunciar que s'ha incorporat una llanxa al dispositiu per vigilar les platges des del mar i controlar les "activitats perilloses" d'alguns banyistes. Els agents també compten amb dos vehicles especialment adaptats per circular per la sorra.

stats