Publicitat
Publicitat

Prostitutes del Raval es manifestaran dijous contra la seva criminalització

S'oposen a l'enduriment de l'ordenança del civisme que ha aprovat l'Ajuntament de Barcelona i es manifestaran el proper dijous

Una quarantena d'associacions del Raval han subscrit un manifest de rebuig a l'enduriment de l'ordenança del civisme de Barcelona que prohibirà la prostitució al carrer i han recolzat la manifestació que les treballadores sexuals han convocat per a dijous que ve. Les prostitutes del Raval, que s'han organitzat en la plataforma Prostitutes Indignades, han iniciat una campanya ciutadana per sumar adhesions "contra la prohibició dels drets de les dones que exerceixen la prostitució i contacten a la via pública".

Clarisa Velocci, portaveu de l'associació Genera, que treballa en la integració i atenció a les treballadores sexuals, ha denunciat avui en declaracions a l'agència EFE que aquest matí l'advocada de l'associació ha acudit a l'Ajuntament per fer una còpia de l'expedient -que es troba en exposició pública- i no li han permès fotocopiar-ho i únicament "prendre notes".

"Això no és transparència, com presentarem al·legacions si no tenim el text complet de l'expedient i de forma fidedigna tots els arguments en els quals se sustenta?", s'ha preguntat la portaveu de Genera, que presentarà al·legacions abans que finalitzi el termini el pròxim 21 de maig.

La campanya ha inundat el barri del Raval amb cartells reivindicatius amb el lema 'Tinc dret a estar al carrer. No em discriminis' contra l'enduriment de l'ordenança que preveu prohibir la prostitució al carrer. "Discriminació, persecució policial, criminalització i assetjament són només algunes de les repercussions de la prohibició", adverteix un comunicat que ha difós avui la plataforma Prostitutes Indignades, que compta amb el suport de l'assemblea del 15-M del barri del Raval.

Les prostitutes consideren injust que la policia persegueixi a les dones en comptes de perseguir a les màfies i els proxenetes i que se les criminalitzi per la seva activitat. Recorden que existeix un informe de prevenció de seguretat que desaconsella l'enduriment de l'ordenança i que en els sis anys de funcionament d'aquesta norma s'ha demostrat que no és efectiva.

La campanya que impulsen les dones té ja espais en les xarxes socials, a T
witter, Facebook i un bloc en el qual reclamen "polítiques públiques en coherència amb les demandes de les dones que exerceixen prostitució, en el respecte dels seus drets ciutadans i fora de tota resposta de caràcter repressiva o policial".

Segons dades de l'associació Genera, el nombre de dones que contacten amb els seus clients als carrers del Raval ha descendit des de l'inici de la crisi econòmica i són menys de 150.

"Aquest enduriment no és una mesura efectiva, ni lluita contra l'explotació sexual, ni protegeix a les dones, i aprofundeix en la desconfiança en la policia i cap als recursos públics als quals poden acudir", ha denunciat Velocci. Algunes de les prostitutes que exerceixen als carrers San Ramon i Robador han reconegut que estan vivint la situació amb "incertesa" i han confessat que viuen atemorides pel seu futur.

La manifestació de dijous que ve, que s'ha convocat amb el lema '26A. Prostitutes Indignades. No Prohibeixis els meus drets: Ja n'hi ha prou de multes, ja n'hi ha prou d'assetjament policial, ja n'hi ha prou de violències', s'iniciarà a les 19 hores al carrer Sant Ramon i finalitzarà a les portes de l'Ajuntament.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de