Les comarques del nord és on el risc de nevades és més alt

Protecció Civil prorroga l'alerta del Neucat i avisa de gruixos importants de neu

La cota de neu pot baixar fins als 500 metres i en sis carreteres de la geografia catalana es necessiten cadenes per circular

El risc de nevades persistirà al llarg d'aquest diumenge. Per això, Protecció Civil ha ampliat la fase d'alerta del pla Neucat fins al migdia per risc de nevades al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i Prelitoral sud. La cota de neu podria baixar fins als 500-600 metres i les nevades poden deixar acumulacions de més de 5 centímetres en cotes superiors als 700 metres i més de 20 centímetres per sobre dels 1.000 metres. Les comarques on el risc de nevades és més alt (de probable -de 30 a 70%- a molt probable -més del 70%-) són la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Vallès Oriental, la Selva i l'Alt Empordà.

La possibilitat de precipitacions en forma de neu és menor (entre el 10 i el 30%) a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Noguera, el Bages, l'Anoia, la Segarra, l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. Al llarg d'aquest dissabte a la tarda la cota de neu anirà baixant fins a situar-se al voltant dels 600 metres, tot i que a partir del vespre serà lleugerament més baixa a l'extrem nord-est. Les nevades previstes a la Catalunya Central i al Prelitoral sud es donaran a partir de la nit. A banda, al Pirineu Oriental i a zones elevades de la meitat nord del Prelitoral, és possible que es puguin acumular més de 20 centímetres de neu per sobre dels 1.000 metres. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté les recomanacions d'extremar les precaucions en la conducció i en les activitats de lleure a l'aire lliure, així com anar ben equipat. Davant d'aquesta situació de risc de nevades, la DGPC de la Generalitat ha avisat a tots els municipis afectats perquè prenguin les mesures preventives oportunes, bàsicament referides a les condicions de les vies de comunicació, a l'alerta als serveis municipals que calgui i a les mesures generals de prevenció en aquestes situacions.

Sis carreteres, amb cadenes per la neu

Segons el Servei Català del Trànsit (SCT), la situació a la xarxa viària catalana està millorant i ja només a sis carreteres es necessiten cadenes per circular. Es tracta de la GIV-4082, d'Alp a la Molina; la GI-400, d'Alp a Toses; la GI-401, a Campdevànol; la GI-402, a Gombrèn; la GI-531, de Riudaura a la Vall de Bianya/Sant Joan de les Abadesses per Coll de Coubet; i la BV-5307, de Montseny a Seva per Collformic.

Etiquetes

Més continguts de