SUCCESSOS

Aquest matí s'ha detectat la primera fuita de fuel al cap de Salou

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta quan s'ha detectat una segona taca de fuel de més de 5.000 litres a Tarragona

Ja són les fuites de gasoil a les aigües de la costa tarragonina. El primer vessament de Repsol s'ha produït aquest matí a 300 metres de la Platja del Racó de la Pineda a Vila-Seca i la segona, d'entre 5.000 i 15.000 litres s'ha produït al cap de Salou. Protecció Civil ha decidit mantenir l'alerta fins demà per continuar netejant la taca.

La primera fuita de fuel, d'uns cent litres, s'ha produït al voltant de les vuit del matí a la plataforma 11-Salou del pantalà que Repsol té davant la costa de Tarragona. La companyia ha comunicat el vessament a Capitania Marítima cap a un quart de deu i de seguida Salvament Marítim i Repsol han començat a treballar per confinar i recollir el producte vessat. Protecció Civil ha decidit mantenir l'alerta fins demà per continuar netejant la taca.

Aquesta taca ha aparegut a uns 300 metres de la platja del Racó de La Pineda però durant les tasques de neteja s'ha divisat una segona taca d'entre 5.000 i 15.000 litres al Cap de Salou. Davant el risc que aquesta taca arribés a les costes de Salou i La Pineda, Protecció Civil ha activat la fase d'alerta pocs minuts després de les onze del matí.

Aquest diumenge a la tarda està previst que quedi netejada la taca més petita, de cent litres, i es calcula que aquesta nit estigui eliminat el segon vessament. També s'està investigant si l'origen de la taca apareguda davant el Cap de Salou té el seu origen en la fuga del pantalà de Repsol.

Més continguts de