Publicitat
Publicitat

Protecció Civil allarga l'alerta per l'onada de fred i el fort vent

Es preveuen vents superiors als 90 km/h a la zona del Pirineu occidental a partir d'aquesta tarda. També s'ha emès una prealerta del pla d'emergències per risc d'incendis forestals

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha ampliat l'alerta Procicat per l'onada de fred i l'avís de vents superiors a 90 km/h al Pirineu occidental a partir de les 19 h d'aquest diumenge. També s'ha emès una prealerta del pla d'emergències per risc d'incendis forestals a Catalunya (Infocat) associat als forts vents a totes les demarcacions, excepte a la Catalunya Central.

L'onada de fred continua rebaixant les mínimes d'aquest hivern, especialment a les zones d'interior de Catalunya i on encalma més el vent.

Les temperatures per sota dels -10 han sovintejat aquest diumenge al matí a nombroses poblacions del Pirineu, Ponent i la Catalunya Central. Destaquen registres com els -16,6 de Das, els -15,3 de Vielha, els -13,6 d'Oliola, els -12,7 de Baldonar, els -12,5 de Sant Pau de Segúries, els -11,9 de Vilanova de Segrià o els -11,7 de Guardiola de Berguedà. Arran de costa i al Prelitoral central, les temperatures no han baixat tant per culpa dels núvols, que han deixat petits ruixats de neu granulada en punts del Maresme, els Vallesos i el Baix Llobregat.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de