Societat 20/11/2011

Protecció Civil manté l'alerta de l'Inuncat a les Terres de l'Ebre i l'Empordà davant la previsió de més pluges

La línia R5 de Ferrocarrils s'ha hagut d'interrompre per despreniments de terra i, a primera hora de la tarda, es produeixen retards d'un quart d'hora entre Montserrat i Manresa i entre Olesa i Barcelona

Acn
2 min
Els veïns dels Rastre de Tortosa han treballat tot el matí per netejar de fang i aigua les seves cases

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté l'alerta de l'Inuncat per les pluges intenses i persistents que han caigut amb força especialment als dos extrems de Catalunya (Terres de l'Ebre i Empordà). La previsió indica que es mantindrà l'episodi de pluges fortes als dos extrems del país fins aquest dilluns, i en general podrà ploure a tota la franja litoral i prelitoral. A la ciutat de Tortosa, on s'han recollit més de 120 litres per metre quadrat, s'han desbordat diversos barrancs –com el del Rastre i el dels Caputxins– i també el canal de l'esquerra de l'Ebre al seu pas pels barris de Sant Llàtzer i de la Llet. També han quedat afectats vehicles i baixos d'alguns habitatges.

La línia R5 dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'ha hagut d'interrompre entre les estacions d'Olesa i Monistrol de Montserrat a causa de despreniments de terra. Així mateix, a primera hora d'aquesta tarda es produeixen retards d'un quart d'hora a la mateixa línia entre Monistrol de Montserrat i Manresa i entre Olesa i plaça Espanya de Barcelona. Ferrocarrils de la Generalitat ha habilitat un servei alternatiu per carretera per poder reprendre el viatge cap a Manresa o bé cap a Barcelona.

La línia de tren entre Tortosa i l'Aldea continua tallada i Renfe ha reforçat el servei alternatiu d'autobusos. Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les vuit del vespre de dissabte fins aquest diumenge a les cinc de la tarda, un total de 109 avisos a les comarques del Baix Ebre i el Montsià amb la pluja –50, només a la ciutat de Tortosa–, sense que s'hagin registrat, però, danys personals. El telèfon d'emergències 112 ha atès fins a 175 trucades relacionades amb el front de pluges.

Pel que fa a les afectacions de trànsit, el Servei Català de Trànsit informa que es mantenen tallades per inundacions la C-12 i la T-301 a Tortosa i recomana respectar els límits de velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, reduir al màxim la marxa a l'hora de circular per vies on hi ha bassals d'aigua a la calçada i també reduir la velocitat i evitar les frenades brusques perquè no es produeixin efectes com l'aquaplaning.

stats