SOCIETAT
Societat 08/08/2011

Protecció Civil vol traslladar a internet la informació sobre l'estat de totes les platges

El projecte ha d'entrar en funcionament la temporada vinent i ha d'aprofitar els recursos de què ja disposa la Creu Roja, que cobreixen un 40% de les platges catalanes

Acn
2 min
Una bandera groga oneja a una platja del litoral de Tarragona / ACN

BadalonaProtecció Civil ha avançat que vol potenciar la presència i l'accessibilitat a internet de la informació sobre l'estat de les platges catalanes. Després de la mort de tres banyistes en un punt negre de la platja de Coma-ruga, Protecció Civil ha anunciat que posarà en marxa un projecte pilot amb la Creu Roja que ha d'entrar en funcionament la temporada vinent, i que vol unificar tota la informació de l'estat de les platges catalanes a través d'un nou recurs tecnològic. En aquesta nova aplicació l'usuari podrà consultar quina és la bandera que oneja a la platja on vol anar i veure si és possible banyar-s'hi, a banda d'altres informacions complementàries com la presència o no de meduses, les torres de vigilància, els accessos o si hi ha vestuaris, dutxes i WC.

"Aprofitaríem el que ja té disponible la Creu Roja per a la consulta en temps real de l'estat de les platges; ara n'hi ha un 40% de les existents a Catalunya, i l'ampliaríem a totes les catalanes", ha comentat Sergio Delgado, subdirector de Protecció Civil. "L'objectiu és aglutinar en aquest recurs tota la informació de les platges de Catalunya i, per tant, també oferir als ajuntaments un recurs tecnològic per poder saber i informar de l'estat de les platges municipals", ha comentat Delgado, que igualment ha parlat de mirar de "potenciar" la consulta d'aquesta informació per part del ciutadà.

Pel que fa als criteris de les banderes, es mantenen inalterables. Amb bandera verda, el bany és lliure i les condicions de la platja són apropiades per a tots els banyistes. Amb bandera groga, cal precaució, ja que les condicions són poc favorables per al bany, especialment els menors. I amb bandera vermella, el risc és molt elevat i està prohibit entrar al mar. "Els criteris són els de sempre, però ara volem potenciar que es prenguin en consideració", ha finalitzat el subdirector de Protecció Civil.

stats