Societat 22/11/2011

Protecció Civil adverteix que avui s'afegiran als aiguats, "forts vents al litoral"

El seu sotsdirector recorda que fa molts dies que plou i que la possibilitat de drenatge de la terra és menor, dos fets que poden ajudar a que es desbordi rius com La Muga o el Ter

Ara
1 min

BarcelonaEl sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, afirma que el fenomen de pluges que afecta Catalunya és recurrent i que, després de tants dies, la possibilitat de drenatge del sol s'ha vist afectada. En aquesta situació, Delgado ha expressat a El Món a Rac1 que és possible sque Rius com La Muga o el Ter, en el seu tram baix, es puguin desbordar, ja que els cabdals van molt plens.

D'altra banda, també ha mostrat atenció al fet que la pluja d'aquest dimarts pugui ser "més intensa que la d'ahir" dilluns. En aquest sentit, ha volgut enviar un "missatge de preocupació" a la ciutadania perquè cal que "prenguin precaucions" en relació a "les activitats a l'exterior".

Forts vents al litoral

Delgado ha explicat que als fenòmens de plluges que ja han assolat Catalunya aquests dies aquest dimarts se sumen complicacions a causa de forts vents en les zones litorals que afectaran "les poblacions costaneres" i pot causar "mala mar".

stats