SOCIETAT
Societat 22/10/2012

Protecció Civil manté l'alerta per pluges i mala mar

Diversos barris de Barcelona es queden sense electricitat de matinada

Acn
1 min
Imatge de les restes vegetals que ha arrossegat la pluja a la carretera TV-3311 entre la Sénia i La Galera, al Montsià, i que ha obligat a tallar la circulació a la via durant unes hores / ACN

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'alerta del pla Inuncat per pluges i mala mar, i en funció de la previsió per a aquest dilluns, es rebaixarà a prealerta. A hores d'ara, no hi ha incidents rellevants de cap mena i només s'ha registrat la manca de servei elèctric a diversos barris de Barcelona de matinada, que s'ha recuperat de manera esglaonada, i tots ja tenen el servei restablert. El telèfon d'emergències 112 ha atès, fins a les 8.00 h, 437 trucades relatives a urgències derivades de l'episodi de pluja i mala mar, la majoria, per incidències en el trànsit i també per petites inundacions en baixos, terrats i soterranis. Els Bombers de la Generalitat han rebut 19 avisos relacionats amb la pluja des de les 20.00 h d'ahir i fins a les 7.00 h d'avui, tots, per acumulació d'aigua en cases particulars. En bona part d'aquests serveis no s'ha pogut actuar, ja que no hi havia gaire aigua acumulada.

A les comarques gironines s'han rebut set trucades; a la Regió Metropolitana Nord, també set; a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, tres; una a les comarques centrals, i una al Camp de Tarragona. Els bombers de Barcelona no han fet sortides relacionades amb la pluja. A Roses, aquest dilluns continua la recerca del jove desaparegut dijous passat quan va sortir a pescar. Hi treballen Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim i altres cossos d'emergències.

stats