MOBILITZACIONS
Societat 15/10/2011

Protestes en sis hospitals i a la UB com a preàmbul de la manifestació d'aquest dissabte

Treballadors de la sanitat i 'indignats' han acampat a sis hospitals barcelonins, mentre que els estudiants s'han tancat a la Facultat del Raval

Acn
2 min

BarcelonaCentenars d'indignats han ocupat avui un total de sis hospitals de l'àmbit metropolità i la Facultat de Geografia i Història de la UB per rebutjar les mesures d'austeritat aplicades a la sanitat i com a preludi de la mobilització que es faran aquest dissabte en 82 països de tot el món. Els manifestants han fet accions de rebuig i activitats als hospitals i tenen previst acampar-hi durant tota la nit. Els hospitals del Dos de Maig, Vall d'Hebron, Sant Pau, Bellvitge, Viladecans i el CAP de Santa Perpètua, entre altres centres de Catalunya, a més de la Facultat de Geografia i Història del Raval, són l'epicentre de la indignació la vigília de la manifestació del 15-O.

El personal de l'Hospital de Bellvitge demana la dimissió de la direcció

A l'Hospital de Bellvitge la jornada de protestes 'Perill: Indignació contagiosa' s'ha iniciat a partir de les cinc de la tarda quan 'indignats' i personal de l'hospital han omplert el descampat de davant del centre amb pancartes i han fet difusió de la mobilització del 15-O entre els usuaris. Diversos pacients s'han unit a les activitats, que han comptat amb una ponència titulada 'La farsa de les retallades a Sanitat'. Els protestants també han realitzat una assemblea d'usuaris i treballadors i un sopar popular i projeccions de vídeos. Posteriorment faran una acampada a les portes de l'espai.

A Sant Pau: acampada i xoriços

Les activitats prèvies a la mobilització de dissabte a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona han començat a primera hora d'aquesta tarda, amb una assemblea ordinària de treballadors. Àngels Sabaté, vicepresidenta del comitè d'empresa del centre, ha destacat en declaracions a l'ACN que els treballadors "estem bé d'ànims" per lluitar contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat al setembre i que contempla suspendre d'ocupació durant 15 dies un total 1.428 treballadors i durant 15 mesos 63 treballadors més.

Ocupació de la facultat de Geografia i Història de la UB

D'altra banda, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), al barri del Raval, un centenar de persones han arribat cap a les 20.30 hores amb la intenció de passar-hi tot el cap de setmana. Tot i que els estudiants havien comunicat la seva intenció, poc abans d'aquesta hora el personal de seguretat de la facultat ha tancat les portes principals, deixant només oberta una lateral i membres del centre els han informat que a les 22 hores tancarien també aquesta entrada. Les persones que hi havia han assegurat que mantindran l'ocupació tot el cap de setmana.

Vigília del 15-O, "De la indignació a l'acció"

Les ocupacions als centres hospitalaris s'han convocat com a prèvia a la jornada de mobilitzacions globals d'aquest dissabte a la tarda, quan està prevista una manifestació multitudinària que sortirà a les cinc de la tarda de la plaça de de Barcelona en protesta per les retallades a la sanitat i a l'educació i per demanar una democràcia real.

La jornada se celebra en el marc de la campanya mundial 'De la indignació a l'acció' que fins ara ja compta amb 951 convocatòries en 82 països de tot el planeta. Segons assenyala el manifest de la jornada, "units en una sola veu farem saber als polítics i a les elits financeres a les que serveixen que ara som nosaltres els qui decidirem el nostre futur". "No som mercaderies en mans de polítics i banques que no ens representen", manifesta.

stats