Publicitat
Publicitat

'Stop turisme massiu': més de 200 persones es manifesten a la Sagrada Família

Representants de diferents barris reivindiquen l'abolició dels pisos turístics

' Stop turisme massiu'. Sota aquest lema, més de 200 persones s'han manifestat aquest matí davant de la Sagrada Família per reivindicar un altre model turístic. Representants dels barris amb més turistes de la ciutat – Barceloneta, Gòtic, Sagrada Família, entre d'altres– han demanat l'abolició dels pisos turístics i la fi de la construcció de nous hotels.

"Aquesta manifestació no és contra els turistes, sinó contra el poder que controla el model", ha apuntat al final de la manifestació just davant de l'antiga fàbrica Henkel –on hi ha previst un nou hotel– el president de l'associació de veïns de la Sagrada Família, Joan Itxaso. Precisament allà, els manifestants han desplegat una pancarta de baix a dalt de l'edifici per reclamar la fi dels nous hotels a la ciutat.

Dret al descans

Itxaso ha reivindicat el " dret al descans dels veïns" dels barris amb més turistes i ha denunciat que s'està "trencant la convivència als barris". A més, ha denunciat que s'està "destruint el comerç de proximitat" i que això potencia "la precarietat laboral".

La manifestació ha recollit proclames i pancartes de tota mena: des de la negativa a la construcció del Rec Comtal fins a l'expulsió de les bicis de les voreres, passant per la defensa del cinema Niza. Una vegada més, els veïns de la Barceloneta han portat el tradicional canó del barri, protagonitzant una de les anècdotes de la jornada: la Guàrdia Urbana els ha avisat que no podien utilitzar-lo.

L'

Més continguts de