Publicitat
Publicitat

Pugen un 30% els robatoris amb estrebada a Barcelona

Tot i que el conjunt de les infraccions penals comeses a la ciutat ha baixat un 5%, s'incrementen un 16,7% els robatoris amb violència o intimdiació

Les estrebades i els robatoris amb violència o intimidació han anat a més aquest últim any als carrers de Barcelona, amb un increment del 16,7%, tot i que el conjunt d'infraccions penals ha baixat un 4,89% en relació a l'any passat, segons les dades facilitades avui al Consell de Seguretat Urbana de la ciutat.  Els delictes i faltes de furt, contra els quals l'alcalde va iniciar una creuada, amb pressió policial extra al metro, també han disminuït, ja que han passat de 96.749, entre gener i octubre de 2010, a 92.373 en el mateix període d'aquest any.

Els robatoris amb força en domicilis s'han reduït en el mateix període un 18,77% i els robatoris amb força en establiments comercials, un 13,25%. També s'han reduït un 23% els robatoris amb violència i intimidació en els establiments comercials, però la dada més negativa és que han augmentat un 16,75% els robatoris amb força a la via pública, i això malgrat les 1.500 detencions que han practicat per aquest motiu els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Els robatoris amb força i intimidació al carrer han passat de 7.331 entre gener i octubre de 2010, a 9.026 en el mateix període d'aquest any, gairebé 1.700 més. D'aquests robatoris, 2.576 han estat estrebades a les bosses, normalment de dones, que són 500 més que els que es van denunciar en el mateix període de l'any passat, amb un increment del 30%.

L'alcalde Trias , en sortir de la reunió, ha expressat la seva preocupació per l'augment dels robatoris amb intimidació en la via pública i especialment pel creixement de les estrebades, per la qual cosa la Guàrdia Urbana intensificarà la vigilància d'aquests delicte. Segons Trias és especialment preocupat la sensació de "gran inseguretat" que provoca aquest tipus de delicte i per això, com ha puntualitzat el tinent d'alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, "cal posar fil a l'agulla".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de