SOCIETAT
Societat 20/06/2011

Puig avança que parlarà amb els alcaldes per posar punt i final a les acampades que encara queden al territori

El conseller d'Interior explica que parlarà amb els alcaldes per acabar amb una ocupació "que ja no té sentit". "Si l'Ajuntament demana auxili, ho estudiarem", diu Puig. Respecte a les manifestacions d'ahir, el conseller ha dit que “tant de bo les anteriors mobilitzacions haguessin tingut el mateix esperit”

Redacció
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig / TVE

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, vol que s'acabi amb les restes d'acampades que encara queden disperses al territori. En una entrevista a TV3, Puig, que considera que aquestes acampades "ja no tenen sentit", vol valorar amb els alcaldes la manera d'aixecar els campaments. "Si l'Ajuntament demana auxili, ho estudiarem", ha explicat el conseller. Per Puig, "l'ocupació de l'espai públic entra en col·lisió amb el dret del ciutadà a utilitzar-lo" i fora del període de campanya electoral, en què es va buscar un "punt d'equilibri", cal solucionar aquest assumpte.

"Quan s'utilitzen les regles democràtiques, la protesta és molt raonable", ha dit Puig, que ha lamentat, però, que "en altres moments no ha sigut així". "El que és evident és que ahir no m'haurien insultat tant si no hagués assumit la meva responsabilitat com a conseller", ha reblat Puig. Segons el conseller, "hi ha gent a qui no agrada que la policia hagi de fer ús de la força" i això provoca que "l'exercici de l'autoritat pot fer que el conseller d'Interior no sigui el més ben valorat del Govern".

“Tant de bo les anteriors mobilitzacions haguessin tingut l'esperit de la d'ahir”. Aquest ha sigut l'argument de Puig l'endemà de les grans manifestacions que han recorregut Barcelona i altres ciutats catalanes per donar suport als indignats. Puig ha reiterat, en una entrevista a TVE, que les càrregues policials del dia 27 de maig durant “l'operació de neteja” de la plaça de Catalunya i les que hi va haver a l'entorn del parc de la Ciutadella el passat dia 15 van ser correctes, tot i que ha reconegut que “les intervencions policials sempre desperten reaccions contradictòries”.

Puig ha negat que hagi pensat a dimitir, tot i que ha reconegut que una “responsabilitat fràgil i difícil” com la de la conselleria d'Interior obliga a estar “sempre disposat a presentar el càrrec” al president. El conseller ha defensat la “contenció” que la policia va aplicar en aquelles actuacions i ha explicat que en cas que s'hagués produït més violència, “la reacció hauria estat molt més visceral”. Tot i així, Puig ha dit que lamenta les imatges que poden donar a entendre que l'ús de la força va ser desproporcionat.

Puig també ha parlat de la polèmica que ha sorgit a internet amb un vídeo en què es veuen uns suposats policies de paisà infiltrats entre la gent que es manifestava al voltant del Parlament. “Totes les policies tenen agents d'informació”, ha admès Puig, que ha negat “categòricament”, però, que cap d'ells hagi participat en els aldarulls. Pel que fa als acampats que encara ocupen la plaça de Catalunya, Puig ha insistit que “no es pot permetre més temps l'ocupació de l'espai públic de la plaça”.

stats