Societat 29/06/2011

Puig adverteix que els Mossos desallotjaran la plaça Catalunya

Davant la negativa dels últims resistents a aixecar l'acampada, el conseller d'Interior ja ha avisat que hi hauran d'actuar les forces policials

Redacció
1 min

BARCELONADesprés de negar-se a aixecar la infrasetructura de la plaça tal i com s'havien compromès a fer amb un acord amb la Guàrdia Urbana, el grup d'acampats que no està disposat a marxar de la plaça Catalunya també ha rebutjat el mòdul que els oferia l'Ajuntament com a punt d'informació. Consideren que no és suficient i, a hores d'ara, diuen que no faran més passes per acostar postures. Davant d'aquesta actitud, el conseller d'Interior, Felip Puig, ja ha advertit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que si finalment no hi ha acord, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra hauran d'actuar per "alliberar l'espai públic".

Puig ha explicat que el seu departament i l'Ajuntament de Barcelona estan permanentment en contacte pel que fa a les converses amb els acampats i que ahir el consistori va demanar a Interior "que estiguéssim preparats per auxiliar-los i ajudar-los a acabar amb aquest tipus d'ocupació", però Puig també ha explicat que "a última hora ens van dir que volien acabar de negociar, que hi havia una via de diàleg". "Alguns han desacampat, però són pocs. Continua havent-hi algunes desenes de tendes de material, de campament, arbres ocupats", ha destacat el conseller.

El desallotjament, de fet, semblava imminent ahir a la nit quan els mateixos acampats parlaven d'un ultimàtum policial, que els va portar a fer passes de bona voluntat i desmuntar part de l'estructura del campament per endarrerir-lo. El no seguiment de l'acord d'avui torna a posar l'amenaça d'actuació policial a l'ordre del dia.

stats