SOCIETAT
Societat 14/05/2012

Puig afirma que farà complir la llei a qui se salti peatges

Entén l'empipament i la indignació de molts usuaris d'autopistes catalanes, perquè comparteix amb ells l'evidència que "també amb els peatges" Catalunya pateix un "greuge comparatiu" amb la resta d'Espanya

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat avui que, mal que li pesi, té l'obligació de fer respectar la legalitat i multar els conductors que es neguin a pagar els peatges, en el marc de la campanya #novullpagar.

En declaracions als periodistes, Puig ha indicat que entén l'empipament i la indignació de molts usuaris d'autopistes catalanes, perquè comparteix amb ells l'evidència que "també amb els peatges" Catalunya pateix un "greuge comparatiu" amb la resta d'Espanya.

No obstant això, el conseller ha deixat clar que els peatges s'han de pagar i, mal que li pesi en aquesta ocasió, la seva obligació és fer respectar la legalitat, cosa que en el cas d'impagament d'autopistes pot acabar suposant una multa de fins a cent euros.

Segons les dades d'Interior, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha començat a tramitar 500 expedients sancionadors a conductors que s'han negat a pagar els peatges a les autopistes catalanes, davant les prop de 6.000 denúncies rebudes per part de les concessionàries.

Puig ha assegurat que Trànsit revisa, "una a una", cada denúncia rebuda i que el procés fins que es pagui la primera multa pot demorar-se setmanes, ja que s'han de superar tràmits com la notificació i les al·legacions.

També ha insistit que l'import de la multa que es pugui acabar imposant en cap cas serveix per pagar a les concessionàries, ja que els diners se'ls queda Trànsit, de manera que si les responsables de les autopistes volen recuperar l'import del peatge han de presentar una demanda davant dels tribunals.

stats