Societat 03/09/2011

Puig anuncia que els mossos antiavalots portaran càmeres de vídeo el 2012

La policia catalana podria incorporar altres instruments per dispersar aglomeracions, que podrien ser canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens

Acn
2 min
Felip Puig durant l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha avançat en una entrevista a l'ACN que els agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra aniran equipats amb càmeres de vídeo per enregistrar i transmetre imatges en directe a partir del 2012. En les primeres proves, que ja s'han dut a terme en manifestacions reals, les càmeres s'han instal·lat en els cascos dels agents i els resultats han estat molt positius. "Seran sobretot per obtenir més informació i instruir millor els atestats sobre les persones que agredeixen la policia o actuen d'una manera irregular", ha explicat. El conseller ha assegurat que la decisió "ja està presa" i que a partir de l'any vinent ja seran "operatives". Queda per estudiar en quin indret de la indumentària de la policia s'instal·laran.

Puig ha remarcat que actualment "tothom pot filmar i tothom pot penjar les imatges a les xarxes" i ha expressat la necessiat que "la policia també pugui disposar d'aquests mecanismes", tal com "ja fan altres policies europees". L'objectiu essencial de les càmeres, ha remarcat, és que funcionin com "un sistema d'informació, de transmissió d'imatges en directe i per acumular proves gràfiques". La instal·lació definitiva de les càmeres dependrà dels pressupostos, però el conseller està "convençut" que l'any "2012" ja estaran "operatives".

Puig ha avançat la possibilitat que la policia catalana incorpori, també, altres instruments per dispersar aglomeracions, que podrien ser canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens.

Una de les demandes més antigues dels Mossos d'Esquadra són les armilles antibales lleugeres pels agents de seguretat ciutadana, els policies que fan les patrulles. El conseller ha explicat que hi ha un grup tècnic "treballant en aquest tema" i ha assegurat que abans de finals d'any la decisió sobre aquestes armilles ja estarà pressa". Serà també al llarg del 2012, i en funció dels pressupostos, que s'establirà quan i com s'incorporen les armilles.

stats