Societat 01/01/2012

La nit de Cap d'Any acaba amb 72 detinguts, un 24% menys que l'any passat

El conseller d'Interior assegura que ha estat una de les "més tranquil·les dels últims anys" arreu de Catalunya

Laura Díaz-roig
1 min
Felip Puig, amb dos Mossos d'Esquadra a Girona / ACN

BarcelonaEntre les 9 de la nit del dia 31 de desembre i les 9 del matí del dia 1 de gener, 1300 Mossos han treballat arreu de Catalunya en diversos àmbits de seguretat. Concretament, 300 han fet controls de seguretat viària: han practicat controls d'alcoholèmia (amb només un 5'4 de positius) i proves d'estupefaents (13 positius en les 25 proves que s'han realitzat). En matèria de trànsit, hi ha hagut 41 accidents, cap d'aquests mortal. Tot i això, hi ha ferits greus i 11 de lleus.

Durant aquestes 12 hores, els Mossos han realitzat 2.400 lectures d'alcoholèmia, i han obtingut els mateixos resultats positius que el Cap d'any del 2011. Excepte aquesta dada que s'ha situat al mateix nivell percentual que l'any passat, les detencions han baixat un 24%, arribant a un total de 72. Segons les dades que proporciona Interior, s'han registrat 160 baralles arreu del territori.

Des del punt de vista de Felip Puig, aquesta ha estat una nit "tranquil·la", en certa mesura a causa de la "situació econòmica" i per l'entrada en vigor dels nous horaris d'oci nocturn. Segons el conseller, aquesta permet "que la retirada de la gent sigui més esglaonada", que la gent comenci a marxar quan el relleu de torns dels mossos "ja ha estat efectuat", cosa que permet "més capacitat d'actuació", i que "el transport públic ja estigui en funcionament quan la gent surt dels locals".

stats