SOCIETAT
Societat 22/05/2012

Puig diu que el web per delatar violents "no va contra persones normals"

El conseller d'Interior ha reiterat que el web demana la col·laboració ciutadana per identificar presumptes delinqüents dels quals la policia té proves que han comès un delicte

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, creu que l'intent de "pervertir" la utilitat del web sobre la violència urbana demostra una "certa connivència" amb els vàndals. En roda de premsa, el conseller ha afirmat que el portal "no va contra persones normals" sinó contra presumptes delinqüents dels quals la policia té proves que han comès un delicte, i ha criticat que "es volen barrejar les coses premeditadament". Ha dit que no es pot desacreditar la feina de la policia, ja que aquesta "sempre" treballa per defensar l'estat de dret, el principi de legalitat i el comportament de "persones normals". El conseller ha asseverat que aquesta eina no va contra cap dret civil, perquè ha afirmat que la delinqüència i el vandalisme no ho són.

El conseller ha reiterat que no es tracta d'un web "per delatar violents" sinó que el que es demana és la col·laboració ciutadana per identificar persones de les quals la policia té proves que han comès un delicte. "Que han fet malament les coses està acreditat", ha declarat. Puig ha defensat que es tracta d'una tàctica policial "més que raonable que fan servir moltes policies i ha donat bons resultats".

D'altra banda, Puig ha explicat que passats entre vint i trenta dies es retiraran del web les fotos d'aquells presumptes vàndals dels quals no han rebut cap informació. Al mateix temps ha dit que es poden anar incorporant fotografies d'altres persones de les quals s'hagin recollit proves suficients durant el procés d'investigació.

stats