Societat 01/06/2012

Puig defensa confiar en les empreses de seguretat privada "per poder mantenir alguns serveis"

El conseller avisa que "el món de la seguretat necesita repensar l'autogovern"

Acn
2 min
El conseller Felip Puig lliura una menció a un representant de la seguretat privada / ACN

SabadellEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha convidat les empreses de seguretat privada a sumar-se al model de seguretat "que formarà part de les estructures de confiança per superar la situació actual, tan complicada". Puig ha indicat que el model de seguretat que "estem intentant construir forma part d'aquest estat del benestar que haurem de redissenyar i construir de nou". En aquest sentit, ha avisat que en el futur s'haurà de comptar amb l'empresa privada "no per a complementarietat, sinó per a estructura fonamental" i per "mantenir algunes funcions". El conseller ho ha dit en l'entrega de les mencions de la seguretat privada de Catalunya, que s'ha fet al complex central dels Mossos de Sabadell.

El titular d'Interior ha assegurat que "vénen temps en què haurem de replantejar-nos moltes coses" en el model de seguretat. En aquest sentit, ha indicat que hi haurà clixés que "hauran de ser estructurats i repensats". "Evidentment, hi ha funcions policials molt concretes, però hi ha casos en què encara estem ancorats en el segle XVIII o XIX", ha afegit. Per això, ha alertat que "si no confiem en l'empresa privada, potser no es podran mantenir algunes funcions".

Consolidar l'autogovern

El conseller ha explicat que "el món de la seguretat també necessita repensar els límits de l'autogovern". Adreçant-se a les empreses de seguretat privada que omplien l'auditori del complex central de Sabadell, ha assegurat que "vostès, les seves empreses i els seus directius, formen part de la solució", "perquè haurem de prendre consciència de si estem disposats a consolidar aquest model d'autogovern", referint-se al sector de la seguretat. Puig ha afegit: "Vostès són un sector molt important en aquest sentit, tot i que els grans titulars se'ls endurà el pacte fiscal i la Hisenda pròpia".

El conseller ha conclòs el seu discurs afirmant que "o som capaços de repensar aquest model des d'una perspectiva àmplia, generosa i de confiança o no farem res més que generar duplicitats, xarxes paral·leles i mes riscos en el model de seguretat".

stats