Societat 19/04/2012

Puig proposa la creació d'una comissió de treball sobre la violència urbana

La comissió desenvoluparà el seus treballs en els propers mesos i buscarà l'opinió d'experts

Acn
2 min
Convocatòria extraordinària del Consell de Seguretat de Catalunya / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha proposat la creació d'una comissió de treball sobre violència urbana que desenvoluparà el seus treballs en els propers mesos i buscarà l'opinió d'experts en l'àmbit de la criminologia, la sociologia o la comunicació. Aquesta és una de les mesures que el conseller d'Interior va anunciar que impulsaria el departament per combatre la violència urbana. Puig ha presidit aquest dimecres la convocatòria extraordinària del Consell de Seguretat de Catalunya, una sessió monogràfica per avaluar els fets ocorreguts durant la vaga general. El Consell ha valorat els actes de violència urbana del 29 de març a Barcelona.

A banda del conseller Puig, també han assistit a la reunió el secretari general del departament, Xavier Gibert; el director general d'Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez; el director general de la Policia, Manel Prat; el comissari en cap de la Policia, Josep Milán; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, entre altres.

Així mateix, hi han assistit representants de la Confederació de Comerç de Catalunya, de Pimec i Fepime, representants dels sindicats de CCOO i FSP-UGT, del Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya, del Consell Escolar de Catalunya, representants del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, del Consell de la Gent Gran de Catalunya, de la Comissió Permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració, de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya, de la Federació de Municipis de Catalunya i de l'Associació Catalana de Municipis, de l'Ajuntament de Barcelona, de la Delegació del Govern de l'Estat i de la Fiscalia Superior de Catalunya, entre altres.

El Consell de Seguretat és un òrgan consultiu i de participació superior a Catalunya en matèria de seguretat, i està constituït per representants de les entitats ciutadanes, de les administracions locals, de la Generalitat, administració de l'Estat, i Fiscalia, entre altres. Entre les funcions del Consell hi ha la promoció i proposta de mesures de millora a través d'informes, comissions d'estudi o grups de treball.

stats