SOCIETAT
Societat 09/07/2012

Puig alerta els sindicats de Mossos que les comissaries "no estan fetes per fer de colònies d'estiu"

El conseller replica a un grup de representants sindicals que ha iniciat una marxa que "no hi ha alternativa" als ajustos

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit els sindicats de Mossos que aquest dilluns han iniciat una marxa de protesta des de Girona fins a Barcelona que les comissaries són "instal·lacions per garantir la seguretat dels ciutadans" i espera que no siguin "usades per les marxes de les manifestacions", després que els sindicats hagin previst fer-hi nit al final de les jornades de protesta.

"Les comissaries no estan fetes per fer de colònies d'estiu", ha afirmat Puig. El conseller ha dit que "respecta" l'opinió dels sindicats sobre el fet que no s'haurien de dur a terme ajustos, però ha remarcat que "no hi ha alternativa". "Entenc que no plogui al gust de tothom", però ha afegit que aquests ajustos afecten els cossos de seguretat com "a tots els servidors públics".

Una desena de representants dels diferents sindicats dels Mossos d'Esquadra han començat aquest dilluns una marxa a peu des de Girona fins a Barcelona per denunciar les retallades al cos. Els sindicats enfilaran la N-II i durant el recorregut volen aturar-se a dormir a diferents comissaries.

El conseller ha constatat que "són moments en què molts ciutadans de Catalunya expressen de diferents maneres les seves inquietuds sobre la situació en general" i ha qualificat de "saludable" que hi hagi aquestes expressions. Puig, però, ha remarcat que "no hi ha alternativa" als ajustos pressupostaris que el Govern es veu "obligat a fer", perquè "o fem un exercici difícil, dur de consolidació fiscal, o la marxa que portava el país en els últims anys d'irresponsabilitat econòmica i fiscal ens durà al precipici".

El conseller ha afegit que els ajustos pressupostaris "afecten totes les administracions, tots els ciutadans, famílies i empreses, i, lamentant-t'ho molt, també els cossos de seguretat, com a tots els servidors públics".

stats