Societat 26/06/2012

Quinze ciutats de tot l'Estat suspenen en qualitat de vida, entre les quals s'hi situa Barcelona

L'estudi apunta també que gairebé el 50% dels barcelonins, madrilenys i sevillans considera que la seva ciutat ha empitjorat en els últims anys

Efe
2 min

BarcelonaQuinze ciutats espanyoles suspenen en qualitat de vida segons un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que situa entre les pitjors capitals per viure les quatre ciutats més grans d'Espanya (Madrid, Barcelona, València i Sevilla). L'estudi, que es va realitzar al final del 2011 i es basa en més de 5.500 respostes, apunta també que gairebé el 50% dels barcelonins, madrilenys i sevillans considera que la seva ciutat ha empitjorat en els últims anys.

Encara que cada ciutat té els seus punts forts i els seus punts febles, la qualificació global situa Pamplona, Vitòria, Gijón, Bilbao i Logronyo en els primers llocs de la classificació.

Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona estan entre les pitjor qualificades pels mateixos ciutadans, al costat de Las Palmas, Palma, Alacant, Sevilla, Santa Cruz de Tenerife, Màlaga, València, Madrid, Múrcia, Granada, Vigo i Cartagena.

L'estudi s'ha realitzat a 30 ciutats espanyoles i a 3 països europeus més (Bèlgica, Itàlia i Portugal) i ha tingut en compte 11 criteris rellevants per definir la qualitat de vida d'una població.

L'enquesta va consultar també als ciutadans espanyols les seves principals preocupacions, i la desocupació destaca com la més gran: així ho assenyala el 37% dels enquestats el 2011, percentatge que només era superior el 2007, amb un 14%.

Totes les ciutats de l'estudi flaquegen en aquest punt, però Granada, Còrdova o les capitals canàries obtenen les puntuacions més baixes.

La salut és el segon tema que més preocupa els espanyols. Encara que l'enquesta de l'OCU es va realitzar abans de les últimes retallades sanitàries, ja s'apreciava un empitjorament de la percepció del ciutadà respecte a l'atenció sanitària a València, Barcelona i Palma, en comparació amb els resultats obtinguts el 2007.

El 35% dels ciutadans enquestats considera que la seva situació ha empitjorat respecte al 2007, encara que, això no obstant, hi ha una gran diferència per ciutats: Madrid, Barcelona amb la seva àrea metropolitana, les ciutats illenques i les poblacions del sud estan més mal valorades que les del nord d'Espanya.

stats