Quants manifestants hi havia a la Marxa de la Dignitat?

La batalla de xifres ha arribat a un extrem mai vist a l'hora d'avaluar la participació en la manifestació de Madrid d'aquest dissabte. S'han donat xifres que han anat des dels 36.000 fins als 2,5 milions de participants

Les imatges mostraven una manifestació multitudinària aquest dissabte a Madrid, en la convocatòria batejada com a Marxa de la Dignitat. Però el ball de xifres ha estat extrem.

1. El balanç dels organitzadors, que parlava de 2,5 milions de manifestants, va ser la primera xifra que es va fer pública, quan encara no s'havia acabat la marxa.

2. Fonts de la Policia Nacional citades per l'agència Efe dissabte a la nit parlaven de 36.000 participants. Aquesta xifra, oficial, al costat de la dels organitzadors, va ser la que va publicar l'ARA.

3. El diari 'El País' anunciava al vespre, en l'edició digital, que hi havia hagut 50.000 persones en la mobilització. Ha mantingut la dada en l'edició en paper. Cita fonts policials.

4. L'edició impresa  de 'La Vanguardia' assegura avui que la Policia –sense concretar quin cos policial– va comptar 350.000 manifestants.

5. El diari 'El Mundo' afirma en l'edició impresa d'aquest diumenge que, segons fonts policials, els participants van ser 40.000.

6. Ada Colau, portaveu de la PAH –una de les entitats impulsores de la protesta–, ha retuitejat aquest diumenge una piulada del col·lectiu @AcampadaPalma que calcula que hi havia 1.180.120 persones. Són els únics que donen detalls de la manera com han fet el càlcul, i ho acompanyen d'una fotografia.