Llibertat provisional per als quatre detinguts per una presumpta agressió sexual a Barcelona

La jutge també retira el passaport al quart detingut i l'obliga a comparèixer cada setmana

La magistrada del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona ha acordat llibertat provisional, obligació de comparèixer cada setmana, retirada de passaport i prohibició de sortir del país per al quart detingut per una presumpta agressió sexual que hauria tingut lloc el cap de setmana del 13 i el 14 de juliol al barri del Poblenou. Els fets que s'investiguen van passar en un solar amb població acampada. Els altres tres detinguts, dos homes i una dona, també van quedar en llibertat després de declarar –els dos homes igualment amb l'obligació de comparèixer setmanalment al jutjat i amb la retirada de passaport–. Quedaria una cinquena persona per detenir, ja que la víctima va declarar que l'havien agredit quatre homes.

Llibertat provisional pels detinguts per una agressió sexual múltiple a Barcelona

Les primeres tres detencions es van produir el divendres 19 de juliol, però els fets van tenir lloc el cap de setmana anterior. Uns ciutadans van localitzar, després d'aquell cap de setmana, la víctima caminant pel carrer desorientada i demanant ajuda. La van traslladar a un centre hospitalari perquè rebés atenció mèdica. La víctima va explicar que hauria estat retinguda en un descampat amb portes metàl·liques del qual finalment va poder escapar. Tot i això, va relatar que no recordava amb exactitud com havia estat conduïda fins a aquell lloc, ja que s'hauria quedat adormida en un banc de la ciutat, a l'Estació del Nord, i en despertar-se uns homes l'haurien portat al descampat, on s'haurien produït les agressions i hauria quedat retinguda durant tot el cap de setmana.

Els Mossos van poder localitzar el lloc on presumptament s'haurien produït els fets i el divendres al matí van poder detenir dos dels autors identificats com a presumptes autors de l'agressió i de la detenció il·legal, de nacionalitat romanesa, i una dona de nacionalitat espanyola. Diumenge a la nit es va detenir la quarta persona, el tercer home, que és el que ara la jutge ha deixat en llibertat provisional després de prestar declaració.