SOCIETAT
Societat 19/08/2011

Quatre ferits en la segona nit de càrregues policials contra la marxa de contraris a la visita del Papa

Els manifestants protesten també per la contundència de la policia a l'hora de dissoldre la manifestació de dimecres

Agències
2 min

BarcelonaAlmenys quatre persones han resultat ferides per les càrregues policials que s'han registrat aquesta nit al centre de Madrid. Una concentració en repulsa pels disturbis que es van viure la nit de dimecres ha provocat nous aldarulls amb la policia. Els manifestants critiquen l'ús de fons públics per rebre Benet XVI a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Aquest vespre, hi ha prevista una nova marxa de protesta contra la visita del Papa i l'actuació policial.



El primer ferit, una jove d'origen italià, s'ha produït en la càrrega que ha tingut lloc als voltants de la Puerta del Sol, al carrer Carretas. Les altres tres persones han quedat ferides en una segona i tercera càrrega, que han tingut lloc minuts després a la confluència de Carretas amb la plaça Jacinto Benavente. Després d'això, els manifestants s'han concentrat a la plaça, on s'han produït moments de tensió entre pelegrins i participants en la JMJ que transitaven per allà. Mentre uns cridaven "Benet", els altres contestaven "assassí". Els agents han restringit l'accés a la plaça mitjançant un cordó policial, per evitar que hi hagués enfrontaments. Finalment, la concentració s'ha dissolt quan un nodrit grup de manifestants s'ha desplaçat fins a la plaça de Tirso de Molina, on la protesta ha acabat. 



Un dels assistents a la concentració, Carlos G. Cavaleiro, ha criticat la "crispació" que es viu aquests dies a Madrid, i ha explicat que al metro l'han increpat per portar pamflets contra la visita del Papa, papers en què es llegia: "Amb avantatges fiscals, amb subvencions, amb el capital, sense vergonya". D'altra banda, un ciutadà que ha indicat que es trobava de visita a Madrid ha defensat la visita de Benet XVI davant els manifestants i ha assegurat que portarà "nombrosos beneficis econòmics per a la ciutat".

stats