Quatre mesos de presó per circumcidar un nadó a casa amb una fulla d'afaitar i provocar-li hemorràgia

Els fets van passar a Lleida el 2011, després que l'Hospital de Vilanova digués als pares que aquesta operació no entrava per la Seguretat Social sense prescripció mèdica i no voler assumir-ne el cost en una clínica privada

Un jutjat de Lleida ha condemnat a quatre mesos de presó els pares d'un nadó d'11 dies que va ser circumcidat al seu domicili amb una fulla d'afaitar i com a conseqüència va patir una greu hemorràgia que el va deixar anèmic i va haver de ser operat d'urgència i rebre una transfusió per salvar la seva vida.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, els fets van passar al novembre del 2011, quan els pares del nadó van acudir a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a sol·licitar que li practiquessin la circumcisió i se'ls va informar que era una intervenció no coberta per la sanitat pública, llevat de prescripció mèdica.

Els pares van acudir llavors a una clínica privada lleidatana, però, després de saber el cost de la intervenció, van decidir circumcidar el seu fill a casa, per a la qual cosa van contactar amb un home que els havien aconsellat, i de qui es desconeixen més dades, que els va cobrar 100 euros per la circumcisió.

El dia de l'operació, el desconegut va realitzar uns talls al prepuci del nadó amb una fulla d'afaitar, li va aplicar una pomada i va marxar.

No obstant això, segons relata la sentència, "a causa de la imperícia de l'autor material, la circumcisió es va complicar i va ocasionar al nadó una hemorràgia que li va provocar una anèmia aguda".

Els pares van portar el nadó a l'Arnau i d'allà va ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on se'l va sotmetre a una operació "i a una transfusió urgent i desesperada per salvar la vida del menor".

El nadó va tardar a curar-se 30 dies i té com a seqüela una cicatriu al penis.

El jutge considera que els pares van actuar sense prendre les mesures de precaució necessàries, i van permetre que una persona sense coneixements de medicina i sense mitjans tècnics practiqués la intervenció al menor, cosa que va posar en perill la seva vida.

Per això, els pares, per a qui la fiscalia demanava dos anys de presó, han estat acusats d'un delicte de lesions per imprudència greu.