SUCCESSOS
Societat 13/04/2011

Quatre detinguts en la confiscació més important drogues sintètiques a Espanya

Marta Català
1 min

BarcelonaDiu la Policia que es tracta de l'operació més important de drogues de síntesi que s'ha fet mai a Espanya. En concret, la Policia Nacional ha detingut quatre persones a Olivella, Garraf, acusades de confeccionar i distribuir per internet drogues de disseny.

Els agents han intervingut 98 quilos de substàncies estimulants a granel, 9.318 pastilles, 1.692 càpsules i 2.186 sobres hermètics amb diferents substàncies llestos per a la seva distribució a través d'internet a qualsevol punt del món.

Els quatre detinguts, dos d'ells ja han ingressat a la presó, presumptament disposaven d'un laboratori, situat en un xalet d'Olivella. Allà manipulaven la droga amb altres substàncies.

Una de les substàncies intervingudes, que els detinguts comercialitzaven per internet camuflada com a fertilitzant, és la mefredona, que té uns efectes semblants als de la cocaïna i les amfetamines i que al Regne Unit ha causat diverses morts.

La investigació es va iniciar a principi d'aquest any, en detectar que hi havia un grup de narcotraficants molt actiu que barrejava, envasava i encapsulava les drogues sintètiques, que posteriorment venia a tot el món per internet sota denominacions comercials com Diable, Dream potpurri, Atomic fever i XXX Plant food.

Els agents encarregats de la investigació van descobrir que l'organització rebia cada setmana des de països asiàtics les substàncies a granel per confeccionar les drogues de disseny, utilitzant per camuflar els enviaments una empresa pantalla dedicada al comerç tèxtil.

Els quatre membres de la xarxa ara desarticulada, que estaven actius almenys des d'agost de l'any passat, van ser detinguts en interceptar-se un dels enviaments, que contenia 10 quilos d'una substància granulada de color blanquinós, distribuïts en deu sobres, que va donar positiu al reactiu de la metamfetamina.

stats