Societat 01/04/2012

Què és Massachusetts, en 100 clics

L'estat nord-americà amb capital a Boston destaca en investigació i en el desenvolupament de noves tecnologies i basa la seva evolució econòmica en el talent, fet que va dur Artur Mas a dir que Catalunya està cridada a ser la Massachusetts dels Estats Units d'Europa

Dani Sánchez Ugart
1 min
L''Skyline' de la capital de Massachusetts, Boston

BarcelonaMassachusetts és capdavanter als EUA en recerca i desenvolupament tecnològic. Els indicadors econòmics demostren que l'estat, amb capital a Boston, ha sabut aprofitar la seva reconversió en referent mundial en aquest camp. Fins al punt que el president de la Generalitat va dir que Catalunya estava cridada a ser la Massachusetts dels Estats Units d'Europa.

Els centres de recerca i les universitats, com Harvard i el MIT, l'han convertit en un focus d'atracció de talent de tot el món, gràcies a una barreja d'inversió privada, pública i d'encerts estratègics.

En el reportatge de l'Ara Premium descobrim què és Massachusetts a tots els nivells –de la cultura a la política, passant per les infraestructures i la demografia– a través d'un passeig per la xarxa en 100 clics.

stats