SOCIETAT
Societat 04/05/2011

Que la força t'acompanyi!

Els fans de la saga 'Star Wars' celebren avui una jornada dedicada als personatges d'una història que va néixer el 1977 i que des d'aleshores ha produït sis pel·lícules

David àlvarez
2 min
"Tot serà revelat" quan acabi el compte enrere

BarcelonaEls fans de la saga Star Wars viuen aquest dimecres el seu dia mundial una celebració oficiosa que té com a causa la semblança entre la forma d'anomenar la data d'avui en anglès, “May the fourth”, amb l'inici de la frase més famosa de la trilogia, “May the force be with you” (Que la força t'acompanyi). Els fidels de la saga comenten a través de Twitter les frases més famoses de cadascun dels sis films, tot i que la trilogia original continua ocupant un lloc especial en la memòria dels aficionats. De fet, a nivell mundial, el trending topic d'aquest dimecres és precisament #maythe4thbewithyou, el joc de paraules que dóna sentit a la celebració. En segon lloc se situa #starwarsday. A més, la pàgina web oficial de les pel·lícules va posar en marxa fa uns dies un compte enrere que finalitza a les 15 h d'aquest dimecres i que quan arribi a zero “revelarà tots els secrets”, segons es pot llegir al web.

El fet que l'Star Wars Day se celebri al maig, no és pas casual. L'Església dels Jedis, una organització amb tocs religiosos basada en la mitologia de la saga, la va adoptar com la seva festa anual. A més, el creador de la saga, George Lucas, va néixer el 14 de maig i va estrenar als EUA cadascuna de les sis pel·lícules una o dues setmanes més tard, però sempre al maig. Encara amb les curiositats, l'ajuntament de la ciutat de Los Angeles és l'únic organisme oficial que ha donat repercussió a la celebració. Allà, el 27 de maig del 2007 es va decretar com a dia d'Star Wars per commemorar el trentè aniversari de l'estrena de la primera de les pel·lícules, Star Wars, episodi IV: Una nova esperança.

stats