Societat 18/02/2011

Què podem menjar per fer front a l'estrès?

2 min

Fruites del bosc

Les fruites del bosc com les maduixes, les móres, els gerds o les groselles són un aliment ideal per fer front a l'estrès. Els experts asseguren que els nabius són els millors. Tenen molta quantitat d'antioxidants, vitamines i minerals que estan concentrats en alt grau tot i ser aliments petits. Ajuden el nostre organisme a protegir les neurones de la sensació de perill constant que genera l'estrès.

Xocolata

Un dels aliments que més s'associen a l'alegria és la xocolata. La clau, com en la majoria dels aliments que ens fan sentir bé, és la dopamina, que activen els compostos químics que té el cacau. Els experts deixen clar que menjar xocolata no treu la tristesa però pot ajudar a animar-nos una mica. Els dietistes aconsellen mantenir-la, en baixes quantitats, en les dietes, encara que siguin per perdre pes.

Carxofa

L'estrès continuat passa factura al nostre cos i un dels òrgans que més pateix és el fetge. Per cuidar-lo no hi ha res millor que les carxofes. Els dietistes aconsellen menjar-ne sempre una quan tinguem un dia especialment complicat. Qualsevol de les formes de cocció tradicional -al forn, bullides o a la brasa- són correctes perquè no alteren gaire les substàncies actives que té aquesta hortalissa.

Formatge

La doctora Pilar Senpau ho diu ben clar: el formatge és un dels aliments més rics en fenilalanina, que dóna força i energia i és la substància bàsica per a la fabricació de la dopamina, que ens dóna una gran sensació de benestar. És per això que aquesta metge aconsella menjar-ne de bon matí, per afrontar el dia amb força suficient i evitar-ne el consum a partir de la tarda.

Plàtan

Molta gent té tendència a menjar-se un plàtan per esmorzar per agafar energia, però en realitat aquesta fruita és ideal a la nit. El plàtan té moltes vitamines i minerals i a més facilita la producció de serotonina, una hormona que produeix calma i és ideal per a les persones que passen moments de molts nervis. Està considerat, erròniament, com un aliment molt calòric. En realitat té unes 80 calories.

Oli d'oliva

L'oli d'oliva sempre és el complement ideal. Moltes verdures riques en vitamines i antioxidants veuen com es multipliquen els seus efectes beneficiosos gràcies a l'oli. La millor manera per consumir-ne és en cru, no tant per un tema de calories (en té les mateixes cru o fregit) sinó perquè així és com preserva al màxim totes les seves propietats beneficioses.

stats