MODA
Societat 17/09/2011

Què ens posarem aquesta tardor

Eugènia Sendra
2 min

Els grans prohoms de la moda anticipen a principis d'any què es portarà a la tardor i, tal com van anunciar, la temporada és un aiguabarreig de tendències: elegància inspirada en els anys seixanta que comparteix protagonisme amb les peces més rústiques; abrics geomètrics amb muscleres, que es fan espai entre vestits il·lustrats amb gràfics vistosos, i ales de barrets de color torrat que no deixen veure els peus, calçats dins de mocassins de xarol amb un aire masculí. Les grans cadenes de pronto moda han adoptat (i economitzat) els estils i les primeres peces de tardor ja estan a la venda.

Combinacions extremes

El pèl és un dels protagonistes de la temporada: folra armilles, apareix com a detall als punys de les jaquetes o escalfa els colls... Les propostes no són tan extremes com la combinació amb plàstic de Louis Vuitton, però en canvi les marques s'han atrevit amb els colors forts i en molts casos han apostat pel negre. L'alternativa al pèl són els serrells, que cobreixen jaquetes sencers, a l'estil de les de Dior i Valentino.

La falsa pell també és un dels reclams de la tardor: se'n fan faldilles (la majoria sobrepassen el genoll i tenen un tall d'institutriu), vestits amb aplics de pell sobre el punt i fins i tot leggings. Chloé i els seus estampats animals (el de serp és el que mana aquesta temporada) ha servit d'inspiració.

Botins per caminar

Al costat de l'estil clàssic i un punt elegant marcat pels abrics (amb jocs de butxaques i solapes més primes, en el cas dels homes) o els pantalons amb pinça i de tall alt, el gust per la vida a l'aire lliure i l'aroma del camp britànic ha fet retornar peces molt rústiques, com els ponxos, les camises de franel·la o les jaquetes de tweed i els barrets, d'altes molt amples.

Als peus, i a mig camí de la muntanya i l'asfalt, els botins són el calçat de la temporada: de xarol (Mascaró ha apostat per la combinació de blanc i negre), amb sivelles o amb estètica de xiruca. Els fan la competència els mocassins, que van reintroduir-se l'hivern passat i es mantenen.

També es manté el color: D&G, Prada i Gucci ho insinuaven amb les seves creacions, que han influen ciat la paleta cromàtica de la tardor, farcida d'ocres, que evolucionen a taronges, grocs i vermells.

stats