Quin fenomen meteorològic ha unit tots els homes i dones del temps de Catalunya per alertar la població?

Alfred Rodríguez Picó, Miquel Bernis o Mònica Usart són alguns dels protagonistes d'un espot amb final sorpresa per reivindicar el català

Els meteoròlegs pronostiquen un fenomen excepcional per al pròxim 24 d'abril, el dia després de Sant Jordi. El vent, diuen, bufarà molt fort, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. Però l'origen no serà cap anticicló, avisen.

L'origen serà, ni més ni menys, les veus dels Països Catalans, "que cridaran als quatre vents que el català és la nostra llengua comuna". Alfred Rodríguez Picó, Miquel Bernis, Mònica Usart o Míriam Santamaria són alguns dels protagonistes d'un  espot de Plataforma per la Llengua que crida a participar en un acte de la fundació que té com a objectiu reivindicar el català.

Obectiu, reunir més de 500 persones

El pròxim 24 d’abril al matí, Plataforma per la Llengua preveu aplegar 500 persones a la plaça Comercial del Born de Barcelona per formar una gran rosa dels vents que girarà per fer sentir la veu de cadascun dels territoris en la seva pròpia varietat dialectal. L'entitat vol superar la participació de l'anterior edició, el 'Planta't pel català'.

Nord-occidental, central, septentrional, valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc-formenterenc i alguerès seran les varietats dialectals que els participants podran triar en el moment de la inscripció a la  web de la iniciativa.