Societat 14/12/2012

Ester Quintana agraeix als ciutadans que "aportin proves" per aclarir com va perdre l'ull

La seva advocada diu que si apareixen noves dades que responsabilitzin els Mossos, voldrà dir que "s'han amagat coses o que l'informe policial no era vàlid"

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaMàxima expectació mediàtica a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per les declaracions d'Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull esquerre el dia de la vaga general del 14-N a Barcelona. Quintana, que aquest divendres estava citada al jutjat d'instrucció número 1 per ratificar la querella i exposar la seva versió dels fets, ha sortit de declarar poc després de la una del migdia. Visiblement afectada, ha agraït el suport i l'esforç tant de la ciutadania com dels mitjans perquè es conegui el seu cas. En una declaració molt breu, Quintana també ha donat les gràcies als ciutadans que han aportat el seu testimoni dels fets del 14-N.

Ràpidament, ha pres la paraula la seva advocada, Laia Serra, que ha celebrat el fet que, finalment, l'Ester hagi pogut declarar per explicar la seva versió dels fets.

L'advocada ha remarcat que les declaracions de Felip Puig, que aquest dijous va tornar a explicar l'actuació dels Mossos durant els fets de la vaga general a Barcelona, demostren que Interior té mitjans per ser precís en els informes policials, i ha lamentat que fins ara no els hagi utilitzat. Serra també ha dit que, després de la contundència amb què es va expressar ahir el conseller, en què va reafirmar que la lesió de l'Ester no podia ser produïda per una pilota de goma, si surten noves dades que contradiguin la versió "voldrà dir que s'han amagat coses o que l'informe no era vàlid". L'advocada també ha destacat que el primer cop que el conseller d'Interior va negar l'ús de pilotes de goma i de projectils per part dels antiavalots els 14-N encara no tenia cap informe ni s'havia obert cap investigació.

Serra ha subratllat que "tothom se sent reflectit en l'Ester Quintana", i que Interior negui els fets motiva la ciutadania a enviar més proves. L'advocada també ha remarcat que les dades dels ciutadans tenen una "qualitat probatòria molt notable", i ha assegurat que en la postura d'Interior hi ha falta de sentit comú.

Per acabar, l'advocada ha dit que l'Ester ha estat esperant que arribés aquest moment "per poder explicar la veritat", i s'ha mostrat dolguda perquè la polèmica generada provoca una doble victimització de l'Ester: perquè ha perdut un ull i perquè es qüestiona la seva versió. Serra també ha volgut remarcar que, de moment, cap metge dubta que la ferida hagi sigut produïda per una pilota de goma, malgrat que no hi ha cap informe mèdic que ho testifiqui.

Aquest matí, el conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, ha mantingut en declaracions a les ràdios −i en la línia del que ja va exposar en la seva compareixença d'ahir− que la lesió de Quintana no es va poder produir per cap pilota de goma. Tanmateix, Puig s'ha ofert a col·laborar amb la justícia per ajudar a aclarir els fets.

stats