SALUT
Societat 15/03/2012

130.000 catalans no pagaran l’euro per recepta

El Govern recaptarà aquest any uns 50 milions d’euros amb la taxa per medicament que ahir va aprovar el Parlament i que s’aplicarà a partir de mitjans de juny. 130.000 persones quedaran exemptes de pagar l'euro per medicament

Lara Bonilla
1 min
S'ha establert un màxim de 61 euros anuals per persona per no perjudicar els malalts crònics. Més de 800.000 persones consumeixen 62 receptes o més anuals.

BarcelonaLa taxa farmacèutica d’un euro per medicament receptat – fins a un topall de 61 euros– es començarà a aplicar a mitjans de juny després que ahir superés l’últim tràmit parlamentari.

El copagament farmacèutic no serà finalment universal. En queden exempts els col·lectius més desfavorits. En total, el departament de Salut calcula que 130.000 catalans quedaran exempts de pagar l’euro per recepta. Tampoc es pagaran els medicaments d’un preu inferior a 1,67 euros, com analgèsics o fàrmacs genèrics, i a partir de la recepta número 62 tampoc caldrà abonar l’euro. Es calcula que a Catalunya 840.000 persones consumeixen anualment 62 o més receptes l’any.

Tot i que el Govern havia insistit en què aquesta era una mesura disuassòria per reduir el consum de medicaments –fins i tot s’havia batejat com a tiquet moderador–, el cert és que la taxa per medicament servirà per finançar la despesa que genera la prescripció farmacèutica, la tramitació de les receptes o la informatització dels centres de salut, entre d’altres. “L’abús del consum de medicaments es gestiona per altres vies”, reconeix Antoni Gilabert, gerent d'Atenció Farmacèutica del Servei Català de la Salut.

Ho pots llegir a l'ARA PREMIUM.

stats