Rigau emplaça Wert a garantir les ajudes per llibres de text abans de fer noves despeses

A Madrid, la consellera d'Ensenyament expressa els "dubtes" sobre el finançament de la Lomce

Tarda de reunió sectorial d'Educació a Madrid, en què la Generalitat de Catalunya deixarà constància dels "dubtes molt importants" que té respecte el desplegament de la nova llei, la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce). Així ho ha dit a l'entrada la consellera Irene Rigau. Per això, ha emplaçat el ministre José Ignacio Wert a "prioritzar" les ajudes socials que rebien les famílies per llibres de text -uns 200 milions- abans de fer "noves despeses".

Per Rigau aquest és l'objectiu d'aquesta dilluns a la tarda, en un moment en què les famílies "no poden prescindir" d'aquests diners. La titular del Departament recela del calendari i els recursos destinats al nou model de FP bàsica. Segons ha dit, tot plegat és "una història de precipitacions" que s'evidencia de manera especial quan falten només dos mesos i mig per al començament del nou curs escolar.

A la sectorial, a la seu del ministeri a la capital espanyola, Rigau no plantejarà la pugna pels diners que s'hauran de destinar a aquells alumnes que vulguin l'escolarització en castellà i acabin en un centre privat. Aquesta polèmica no forma de l'ordre del dia, centrat en el repartiment de diners a les comunitats per desplegar la llei.