SOCIETAT
Societat 25/06/2011

'RT#', la memòria del moviment dels 'indignats' en 120 pàgines

Un llibre vol recollir els testimonis visuals i escrits de les acampades que han tingut lloc des del 15 de maig fins a la manifestació del 19 de juny

David àlvarez
1 min

BarcelonaEl moviment dels indignats prepara un llibre per conservar la memòria de les acampades que han tingut lloc durant els últims dos mesos i que van tenir el seu punt d'arrencada en les mobilitzacions del 15 de maig. El projecte portarà per títol RT#: connectades a la xarxa, coordinades a les places, i és un reconeixement del col·lectiu a la importància de les xarxes socials en la revolta que han construït “a cop de hashtag i publicacions via Facebook”. El llibre, de 120 pàgines i que tindrà una edició d'entre 2.500 i 5.000 exemplars, repassarà el moviment des que va arrencar el 15-M fins a la manifestació del 19 de juny, a través de testimonis visuals i escrits. Serà un projecte “eminentment fotogràfic”, però que també inclourà “vivències de persones anònimes, pamflets i les veus reconegudes” de persones implicades amb el moviment.

Els responsables de la idea i d’iniciar el projecte provenen de l'editorial Llibres a Mida, però també hi han col·laborat el projecte cooperatiu La Ciutat Invisible, que s'ha ocupat del disseny gràfic, Claraboia Audiovisual, que s'ocupa del material multimèdia, i el setmanari de comunicació Directa. Els responsables volen que el pressupost per al projecte s'aconsegueixi a la web Verkami, dedicada al crowdfunding, una modalitat en què diversos usuaris fan petites aportacions individuals per finançar projectes de creadors independents. De moment han reunit 1.140 euros dels 10.000 que preveuen que necessitaran.

stats