EN RECORD DEL PENSADOR
Societat 05/12/2010

Raimon Panikkar ja reposa a Tavertet

Havia demanat que les seves cendres es repartissin entre el Ganges i la població que el va acollir en els últims 25 anys.

Acn
1 min
Les cendres de Panikkar ja reposen al cementiri vell de Tavertet

TavertetLes restes del pensador català Raimon Panikkar, mort el passat 26 d'agost, ja reposen al cementiri de Tavertet. Panikkar va establir que una part de les seves cendres es llancessin al riu Ganges (Índia) i que una altra part es quedés a la població d'Osona, on va viure els últims 25 anys de la seva vida. L'església de la localitat va acollir aquest dissabte una celebració interreligiosa, conduïda per Xavier Melloni, en la qual es van llegir textos de les diverses tradicions religioses i del mateix Panikkar que es referien als quatre elements: l'aire, l'aigua, la terra i el foc. L'indret del cementiri de Tavertet on han quedat dipositades les cendres del pensador està assenyalat per una estela funerària que remet a un dels símbols de l'hinduisme.

L'acte va comptar amb l'assistència de nombrosos amics i familiars de Panikkar, entre els quals la seva germana. Mercè Panikkar va explicar que mantenia un record 'molt viu' del seu germà. L'editor de l'obra del pensador, Ignasi Moreta, va recordar que, després d'un periple per diversos indrets del planeta, Panikkar va decidir tornar a Catalunya per viure el tram final del seu recorregut a l'empara de la tranquil·litat de Tavertet.

stats