SOCIETAT
Societat 24/01/2011

Rajoy sosté que la Llei Sinde garanteix que el jutge tutelarà els drets d'internautes

Justifica el suport a la normativa amb què protegeix els drets dels autors i el drets de secret de les telecomunicacions i la llibertat d'expressió dels internautes

Efe
1 min

MadridEl líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat que l'acord del seu partit amb el Govern i CiU per rescatar l'anomenada Llei Sinde garanteix que els drets dels internautes siguin tutelats per la autoritat judicial.

En una entrevista a Antena 3, el president dels populars ha emès així la seva primera opinió sobre un pacte que els grups esmentats havien aconseguit una hora abans, al fil de que acabés el termini de presentació d'esmenes a aquesta disposició de la llei d'economia sostenible que busca acabar amb la pirateria a Internet.

Preguntat per l'acord, Rajoy ha dit que suposa "dues coses": primer, protegeix els drets dels autors, i segon, protegeix també els drets de secret de les telecomunicacions i a la llibertat d'expressió dels internautes.

Sobretot, per al líder dels populars, el que significa el pacte és que només un jutge podrà privar els internautes d'aquests drets, i no una decisió administrativa, i "això ho ha acceptat el Govern".

Rajoy ha destacat, a més, que l'acord s'ha aconseguit després que el Govern, durant un any i mig, no oferís cap oferta de pacte "seriosament".

stats