Publicitat
Publicitat

Rajoy descarta que la Generalitat gestioni el 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials

El president del govern espanyol considera que no incompleix la sentència del Tribunal Suprem del desembre

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha descartat aquest dimecres al Congrés la territorialització del 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials. Rajoy ha dit, en resposta a una pregunta parlamentària del diputat de CiU Josep Antoni Duran i Lleida, que l'actual sistema de repartiment dels recursos respecta les competències i va ser pactat amb les comunitats autònomes.

Segons Rajoy, el govern espanyol "respecta i acata les sentències judicials", però discrepa de la interpretació d'aquestes resolucions judicials que fan la Generalitat i les entitats socials. Citant informes de l'Advocacia de l'Estat, ha assegurat que "l'actuació que es porta a terme respecta el procediment i les sentències del Constitucional pel que fa a la distribució competencial, tant en matèria d'assistència social, com d'activitat subvencional".

Duran ha plantejat que una sentència del Suprem del desembre del 2011 estableix que correspon a l'Estat la regulació dels recursos i situa en l'àmbit de les competències autonòmiques la gestió. A més, ha argumentat que una altra sentència del Constitucional indicava que queden en l'esfera de les comunitats autònomes "la gestió, la tramitació i el pagament de subvencions".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de