MEDI AMBIENT
Societat 12/12/2010

Rareses que funcionen amb energia solar

El papamòbil podria funcionar amb energia solar d'aquí un temps, però no és l'únic objecte sorprenent que utiliza aquest tipus d'energia. Avions, edificis, paradetes de tacos i cadires de rodes ja ho fan.

Redacció
1 min
Una cadira de rodes que funciona amb energia solar

BarcelonaDesprés que el Papa anunciés que es plantejava fer funcionar el papamòbil amb energia solar, la pàgina web Planetgreen recull les rareses més importants que es fan funcionar amb energia solar. Aquest és el número cinc del rànquing, però recullen quatre exemples més de rareses sostenibles.

En el número quatre trobem un avió que funciona exclusivament amb energia solar. Es va enlairar per primer cop a Suïssa aquest any. El vol va durar 87 minuts i utilitza 12.000 panells solars. Al tercer lloc del rànquing és pels apartaments solars de les Torres Bessones de Berlín, que tenen 426 metres quadrats de plaques solars i produeixen 25.000 Kwh a l'any. El segon lloc és per una parada de tacos, dissenyada per un inventor suís i que funciona a Mèxic, substituint els combustibles fòssils per les renovables. I el guanyador d'aquest rànquing de rareses és Haidar Taleb, afectat per la poliomielitis als quatre anys, ha inventat una cadira de rodes solar amb la que està fent un viatge pels Emirats Àrabs que ja forma part del Llibre Guiness dels Rècords.

stats