Societat 24/11/2011

Recoder nega que la T-10 pugi a 9 euros, però subratlla que l'increment tarifari dependrà de les aportacions de l'Estat espanyol

El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura que encara no s'han decidit les noves tarifes, i que les dades "són especulacions sense una base certa”

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha negat avui que la targeta T-10 , la més utilitzada pels usuaris a l'àrea de Barcelona, augmenti fins a 9 euros tal com ha informat aquest dijous El Periódico, com a part de les mesures anunciades pel Govern aquesta setmana. No obstant això, Recoder ha advertit que l'increment dependrà de si el Ministeri de Foment manté les seves aportacions.

"Ho desmenteixo rotundament, són especulacions sense una base certa”, ha aclarit el titular de Territori, que ha assegurat que el Govern encara no ha decidit “les pròximes tarifes” del transport públic. “Hi ha estudis i propostes, però no hi ha cap decisió adoptada”, ha subratllat Recoder als mitjans de comunicació després d'un acte celebrat a Barcelona.

El conseller ha subratllat que l'increment del preu dels bitllets dependrà de les aportacions de les administracions. “La Generalitat i els ajuntaments estem d'acord sobre el que aportarem l'any que ve, però l'Estat, any rere any, ha disminuït les seves aportacions, i les notícies que tenim és que aquest any encara poden baixar 70 milions més”, ha assenyalat Recoder, i ha advertit que, en aquest cas, “el dèficit del sistema seria difícilment suportable amb les tarifes actuals”.

Per Recoder, un horitzó lògic per al manteniment de l'actual sistema de transport públic passaria perquè les aportacions de les administracions subvencionessin el 50% del bitllet –davant del 60% actual– i que la resta anés a càrrec dels ciutadans.

stats