Societat 20/12/2012

Recoder diu que no pot defensar l'increment dels preus del transport públic mentre l'Estat promet bitllets d'AVE més barats

Lamenta que el govern espanyol dediqui un 70% del pressupost ferroviari a l'alta velocitat i que Rodalies de Catalunya es trobi en un estat "d'abandonament total"

Ara
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, aquest dijous a Vic / ACN

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Lluís Recoder, ha expressat aquest dijous que no pot defensar davant els usuaris del transport públic l'increment dels preus al transport de proximitat mentre la ministra de Foment, Ana Pastor, anuncia que ajustaran el preu dels bitllets de l'AVE.

Segons Recoder, Espanya "té la xarxa d'alta velocitat més gran d'Europa i per cada passatger i quilòmetre que circula per la xarxa espanyola, a Alemanya en circulen quatre". Per això, ha assegurat, davant d'aquest fet "em sento sense arguments" i "quan veig que més del 70% del pressupost ferroviari de l'Estat es dedica a l'alta velocitat i Rodalies de Catalunya està en un estat d'abandonament total no puc convèncer els ciutadans".

El conseller ha respost així, des de Vic, a les declaracions de Pastor, que ha anunciat que el govern espanyol "ajustarà" els preus de l'AVE perquè "són molt cars".

Les noves tarifes per al 2013 seran un 2,7% més altes de mitjana, i segons Recoder s'apugen "l'increment de l'IPC", alguns "es congelen i d'altres s'incrementen molt per sota de l'IPC del transport". El conseller ha afegit que el Govern ha fet un esforç per "mantenir els preus a un nivell que permeti el bon funcionament del sistema públic i que la butxaca del ciutadà no se'n ressenti excessivament".

stats