SOCIETAT
Societat 11/08/2011

Recoder obre la porta a encarir més el preu de l'aigua

El conseller de Territori i Sostenibilitat creu que "el cicle de l'aigua l'han de pagar els usuaris i no pas la Generalitat". El cànon ja s'apujarà un 8,5% en els pròxims mesos

Redacció
2 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha deixat la porta oberta a més pujades del preu de l'aigua a mitjà termini, després de l'increment el 8,5% en el cànon, la part del rebut que controla el Govern, que s'aplicarà en els pròxims mesos. En declaracions al 3/24, Recoder ha mantingut que "el recorregut d'increment del cost de l'aigua no s'ha acabat aquí" i ha recordat que "l'aigua a Catalunya és barata en comparació de països del nostre entorn". "El cicle de l'aigua l'han de pagar els usuaris, com diu la Unió Europea; no el pot pagar la Generalitat", ha recordat el conseller. Recoder ha relativitzat l'impacte que tindrà aquesta pujada en els ciutadans en els pròxims mesos perquè, segons la seva opinió, "en molts casos el rebut s'apujarà aproximadament entre dos i tres euros".



Recoder ha justificat la pujada ja prevista per la delicada situació en què la Generalitat ha trobat l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA, l'empresa pública que gestiona la depuració de l'aigua potable i de les aigües residuals. "L'ACA deu 1.300 milions als bancs i 200 milions més als proveïdors. Hem hagut de demanar 150 milions a l'Institut Català de Finances per pagar els proveïdors. És una situació molt complicada, que hem d'intentar resoldre", ha explicat Recoder. El conseller ha criticat la gestió del tripartit en aquest terreny i del l'aleshores conseller responsable de l'ACA, Francesc Baltasar (ICV). "La situació de l'ACA és derivada de la mala gestió, i resulta incomprensible que es deixi una empresa pública amb un deute de més de 1.300 milions, que es deixés créixer el dèficit i que es mirés cap a una altra banda", ha subratllat.

stats