Societat 20/08/2011

Jornada rècord de creueristes al Port de Barcelona

Amb fins a vuit creuers de grans dimensions atracats i 31.000 viatgers, el dia d'avui suposa un nou màxim a la ciutat

Redacció
1 min
Un dels vuit creuers que aquest dissabte estan atracats al Port de Barcelona

BARCELONAEl port de Barcelona té atracats aquest dissabte vuit creuers de grans dimensions a les seves instal·lacions, cosa que suposarà un trànsit d'arribades i de sortides a l'entorn de 31.000 passatgers en un sol dia. Un màxim històric. De fet, Barcelona ha rebut fins al juliol 451 creuers -21 més que el mateix període de l'any anterior- amb 1,3 milions de viatgers, el que suposa un augment del 16% respecte a les xifres registrades l'any 2010. La terminal de creuers del Port de Barcelona tenia aquest migdia els amarradors plens i el trànsit d'autocars, cotxes, autobusos i taxis era intens al pont de la Porta d'Europa.

Mentre que aquest dissabte el Port de Barcelona ha batut el rècord de passatgers en un sol dia, el divendres 26 d'agost el mateix Port batrà una altra marca històrica: arribaran 9 creuers, que suposarà el rècord d'aquest tipus d'embarcacions atracades al recinte portuari en un dia.

Aquest trànsit de passatgers i creuers consolida Barcelona com el primer port de creuers d'Europa i quart del món, només darrere dels tres grans ports de l'estat de Florida.

stats