METEO
Societat 21/05/2011

Reflexionant amb màniga curta

Tot i que diumenge a la tarda s'escaparan alguns ruixats, el cap de setmana vindrà marcat pel sol i la calor de preestiu

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que hem encetat el dissabte amb ambient fresc a l'interior, al migdia la calor serà fins i tot una mica més evident que ahir i moltes màximes arribaran o superaran els 25 graus.

Tot plegat amb un dia esplèndid, amb cel ras a la costa i al prelitoral i amb moltes hores de sol però també amb nuvolades de tarda a les comarques del terç nord del país. De fet, no seria gens estrany que s'escapés algun xàfec curt al Pirineu i Prepirineu de Lleida.

El matí de diumenge també serà de molt bon aprofitar arreu. A la tarda, en canvi, les nuvolades creixeran amb més força que avui: mig taparan el cel en punts de muntanya i descarregaran ruixats curts i dispersos a força comarques interiors. Seran més probables al Pirineu, al Pla de Lleida i a la Catalunya central però també podrien arribar a l'entorn dels Ports o del Montseny.

I tot i que en moment de xàfec les temperatures caurien 4 o 5 graus de cop, el diumenge també estarà marcat per un ambient de preestiu al migdia. De fet, els termòmetres continuaran a l'alça durant la primera meitat de la setmana vinent i ens deixaran un últim tram del mes de maig amb calor gairebé de juliol.

stats